Μήνυμα του Πρύτανη προς τους Αποφοίτους του ΟΠΑ

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2020

 

Αγαπητοί Απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,

 

Με αφορμή τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και την ανάληψη της Διοίκησης του Ιδρύματος από τη νέα πρυτανική αρχή, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες και όλους υγεία, ατομική και οικογενειακή, και καλή δύναμη!

Στόχος όλων μας είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών να αποτελεί πρότυπο Δημόσιο Πανεπιστήμιο με ισχυρή παρουσία στον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική και απαραίτητη τη συμβολή των Αποφοίτων του, οι οποίοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Ιδρύματος και πρεσβευτές του στην ελληνική και διεθνή σκηνή.

Πρόθεσή μας είναι η διεύρυνση και η περαιτέρω δραστηριοποίηση του δικτύου Αποφοίτων του Ιδρύματος μέσω διαρκούς ενημέρωσης, εξασφάλισης επικοινωνίας και προνομίων σε δράσεις, υπηρεσίες και εκδηλώσεις του.

Αναπόφευκτα όμως η δυναμική της πανδημίας, όπως εξελίσσεται, προκρίνει ως πρώτο μέλημα της πρυτανικής αρχής τη διασφάλιση των προϋποθέσεων ασφαλούς και απρόσκοπτης λειτουργίας της Πανεπιστημιακής κοινότητας.  Για το προσεχές διάστημα, η ηλεκτρονική επικοινωνία θα αποτελεί τον βασικό συνδετικό κρίκο μεταξύ του Πανεπιστημίου και των αποφοίτων του και για τον λόγο αυτό σας καλώ να παραμείνετε «δικτυωμένοι» στο AUEB Alumni.

 

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης